Cursussen

Een vorming over vrijwilligerswerk, over je focus op oplossingen zetten of keuzes maken, een vorming over werken met kwetsbare mensen of over het coachen van een team. Bij Kwadraet vind je het allemaal. Jaarlijks bieden we een variatie aan cursussen aan, zowel voor jou als voor je organisatie, zowel voor vrijwilligers als voor beroepskrachten. In elke cursus van Kwadraet herken je onze aanpak van cocreatie en oplossingsgericht werken. Steeds weer staat het sociaal leren voorop. Een cursus bestaat vaak uit een stuk vorming, training en intervisie.

Hier vind je een uitgebreid vormingsaanbod rond vrijwilligerswerk, kwetsbaarheid, weerstand, conflict, vorming geven, coachen of leidinggeven, samenwerken, etc. Klik door op de cursus van jouw voorkeur en schrijf je online in! Heb je vragen bij ons open aanbod? Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we overzichtelijk de veelgestelde vragen op een rijtje gezet op onze pagina FAQ

Open aanbod 2021:
We hopen dat we al onze cursussen live mogen begeleiden op de voorziene data. Afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus wordt ofwel een volwaardig online alternatief voorzien of wordt een nieuwe datum gezocht. Alle eventuele wijzigingen zullen tijdig worden gecommuniceerd.

 • 26/01 Improviserend begeleiden

  Improviserend begeleiden

  Hoe kan je met improvisatieprincipes in je begeleiding diepgang en verbinding creëren in jouw groep?  

  Lees meer
 • 06/02 Coachen van vrijwilligers - i.s.m. Vormingplus Brugge

  Coachen van vrijwilligers - i.s.m. Vormingplus Brugge

  Hoe kan je vrijwilligers bieden wat ze zoeken en nodig hebben? En hoe rijm je dat met de visie en missie van jullie organisatie?

  Lees meer
 • 12/02 Focus op oplossingen - i.s.m. Vormingplus Brugge

  Focus op oplossingen - i.s.m. Vormingplus Brugge

  Maak kennis met de levenskunst om te focussen op oplossingen. Je leert denken in oplossingen en helpt anderen om de omslag te maken van klacht naar kracht. Locatie: Vormingplus Brugge

  Lees meer
 • 18/02 19/02 Bewegen in diepgaand verschil

  Bewegen in diepgaand verschil

  Hoe graag we ook samen willen werken, soms lopen we vast. Hoe dieper we onderling verschillen, hoe groter het risico dat we botsen. Hoe creëer je gezonde beweging als meningen diepgaand uiteenlopen?

  Lees meer
 • 22/02 23/02 Oplossingsgericht Coachen

  Oplossingsgericht Coachen

  Introductie 2-daagse in deze eenvoudige én uiterst efficiënte techniek. Je leert anderen te denken in oplossingen en helpt hen om de omslag te maken van klacht naar kracht.

  Lees meer
 • 09/03 Creativiteit voor elke dag

  Creativiteit voor elke dag

  Boost jouw creatief potentieel. Met deze vorming wakkeren we jouw creativiteit aan, zodat je na afloop meer creatief bent in jouw werk en dagelijks leven.

  Lees meer
 • 20/04 Vergroot je veerkracht

  Vergroot je veerkracht

  Onze omgeving en wijzelf vragen veel van onszelf. Stilstaan bij jouw veerkracht draagt bij aan het houden van de juiste balans om dit allemaal te kunnen waarmaken.

  Lees meer
 • 25/04 09/05 Blijf in verbinding bij een moeilijk gesprek

  Blijf in verbinding bij een moeilijk gesprek

  Hoe vind je moed om goed te luisteren en helder te formuleren wat je wil als een gesprek met je huisgenoten of vrienden stroef begint te lopen?

  Lees meer
 • 28/04 05/05 Cocreatief veranderen

  Cocreatief veranderen

  Organisaties veranderen haast continu. Bovendien vragen grote veranderingen soms veel van een organisatie. Daarom is het goed om ze gezamenlijk aan te pakken.

  Lees meer
 • 04/05 11/05 Creativiteit voor verandering & innovatie

  Creativiteit voor verandering & innovatie

  Tijdens deze tweedaagse cursus verken en vergroot je jouw creatief potentieel en leer je creativiteit succesvol in te zetten als methode om tot doelgerichte verandering en innovatie in jouw organisatie of bedrijf te komen.

  Lees meer
 • 06/05 20/05 Coachen van groepen

  Coachen van groepen

  Zet de volgende stap in jouw ontwikkeling als coach en geef jouw groep steeds meer het stuur in handen.

  Lees meer
 • 20/05 21/05 Leef verbonden met de wereld

  Leef verbonden met de wereld

  We zijn blij dat we leven en tegelijk ervaren we vaak pijn bij wat in de wereld gebeurt. Samen staan we stil bij die emoties, en gaan we na hoe we vanuit een diepe verbondenheid de wereld mee vorm kunnen geven.

  Lees meer
 • 04/06 11/06 25/06 Spelend werken

  Spelend werken

  In deze speelclub voor professionals onderzoek je hoe je spel kan vertalen naar de werkvloer. Creativiteit is een cruciale bouwsteen voor een duurzame organisatie, en spel nodigt ons daartoe uit.

  Lees meer
 • 30/08
  20/09
  Vorming opzetten en begeleiden

  Vorming opzetten en begeleiden

  Krijg meer zelfvertrouwen als vormings-werker. Na deze opleiding ervaren jouw deelnemers jou als een nóg betere begeleider.

  Lees meer
 • 25/09 Vergroot je veerkracht

  Vergroot je veerkracht

  Onze omgeving en wijzelf vragen veel van onszelf. Stilstaan bij jouw veerkracht draagt bij aan het houden van de juiste balans om dit allemaal te kunnen waarmaken.

  Lees meer
 • 08/11 15/11 Vragen stellen als groepsbegeleider

  Vragen stellen als groepsbegeleider

  Je ontwikkelt een vragende stijl bij het begeleiden van groepen. Vragen stellen wordt jouw tweede natuur!

  Lees meer

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring