Cursussen

Hier vind je een overzicht aan cursussen van één of meerdere dagen rond thema's als vrijwilligerswerk, kwetsbaarheid en veerkracht, conflict en polarisatie, vorming geven, coachen of leidinggeven, samenwerken, creativiteit, innovatie enz. Je kan hier als vrijwilliger of beroepskracht individueel op inschrijven. Ons maatwerkaanbod voor organisaties vind je hier

Info & inschrijven >>> Een passende cursus gevonden? Inschrijven doe je makkelijk online! 
Heb je vragen? Kijk in onze FAQ voor een overzicht van de veelgestelde vragen.

 • 25/04 26/04 Hoe maak je als coach een ster van je vrijwilligers

  Hoe maak je als coach een ster van je vrijwilligers

  Coachen van vrijwilligers vraagt specifieke competenties en de juiste grondhouding. Tijdens de twee opleidingsdagen krijg je de kans om jouw kennis en ervaring in te zetten en te leren van de sterke voorbeelden uit andere organisaties.

  Lees meer
 • 14/05 Teamkracht in woelige tijden

  Teamkracht in woelige tijden

  In deze training gaan we aan de slag met jullie realiteit, met als doel jullie veerkracht te verhogen. Hoe dat kan ervaart ieder zelf in de training. Nadien kan je ook je team op deze manier ondersteunen.

  Lees meer
 • 16/05 17/05 Blijven staan in conflict

  Blijven staan in conflict

  We weten meestal goed hoe we soepel met elkaar kunnen omgaan. En toch kan het soms best spannend zijn. Als een groep in haar kracht geraakt leidt dat al eens tot spanningen. Wat ervaar jij als iemand jou steeds maar niet lijkt te horen? Wat als jij de verantwoordelijke bent voor het verloop van een woelig proces?

  Lees meer
 • 28/05 Interactief werken met groepen

  Interactief werken met groepen

  In deze training leer je hoe jouw interventies en aanpak kunnen leiden tot meer interactie en actievere deelname van je groepsleden.

  Lees meer
 • 11/06 Werken met de samenhang

  Werken met de samenhang

  Tijdens deze introductiedag maak je kennis met systemisch werken in organisaties. Je oefent in fenomenologisch kijken, onderzoekt de werking van de systemische krachten in jouw eigen werkcontext en proeft van een aantal eenvoudige werkvormen die je zelf ook kan gebruiken.

  Lees meer
 • 17/06 18/06 Oplossingsgericht coachen

  Oplossingsgericht coachen

  Introductie 2-daagse in het oplossingsgericht coachen. Je leert anderen te denken in oplossingen en helpt hen om de omslag te maken van klacht naar kracht.

  Lees meer