Cursussen

Hier vind je een overzicht aan cursussen van één of meerdere dagen rond thema's als vrijwilligerswerk, kwetsbaarheid en veerkracht, conflict en polarisatie, vorming geven, coachen of leidinggeven, samenwerken, creativiteit, innovatie enz. Je kan hier als vrijwilliger of beroepskracht individueel op inschrijven. Ons maatwerkaanbod voor organisaties vind je hier

Info & inschrijven >>> Een passende cursus gevonden? Inschrijven doe je makkelijk online! 
Heb je vragen? Kijk in onze FAQ voor een overzicht van de veelgestelde vragen.

 • 20/12 21/12 Blijven staan in conflict

  Blijven staan in conflict

  Waar mensen samen komen, is er grote kans dat er spanningen ontstaan. We weten meestal goed hoe we soepel met elkaar kunnen omgaan. En toch kan het soms best spannend zijn. Wat ervaar jij als iemand jou steeds maar niet lijkt te horen? 

  Lees meer
 • 10/01 17/01 Vragen stellen als groepsbegeleider

  Vragen stellen als groepsbegeleider

  Je ontwikkelt een vragende stijl bij het begeleiden van groepen. Vragen stellen wordt jouw tweede natuur!

  Lees meer
 • 03/02 Check-in

  Check-in

  Goed inchecken helpt om meteen met elkaar in verbinding te komen. Met enkele kleine gesprekstechnieken kan je een sfeer creëren voor een open en toch kernachtig gesprek.

  Lees meer
 • 21/02 Vergroot je veerkracht

  Vergroot je veerkracht

  Onze omgeving en wijzelf vragen veel van onszelf. Stilstaan bij jouw veerkracht draagt bij aan het houden van de juiste balans om dit allemaal te kunnen waarmaken.

  Lees meer
 • 07/03 Brainstormen met GPS

  Brainstormen met GPS

  De GPS-brainstorm is de snelste weg naar nieuwe ideeën. Het is een gestructureerde methode om in groep te brainstormen. Tijdens deze vorming leer je de GPS-brainstorm kennen én gebruiken.

  Lees meer
 • 14/03 28/03 02/05 Zorgzaam leiding geven aan je team

  Zorgzaam leiding geven aan je team

  Je team doelgericht aansturen én in verbinding blijven, het kader bewaken én autonomie geven. Leiding geven is complex. Balans vinden in deze complexiteit maakt dat je zorgzaam met je team kan omspringen.

  Lees meer
 • 17/03 18/03 Holding Space. Krachtiger staan in het coachen van groepen

  Holding Space. Krachtiger staan in het coachen van groepen

  Hoe kan je jouw rol van coach versterken vanuit Holding Space? Met compassie, selectief oordelen en een steunende houding kan je bij jezelf én de groep blijven op momenten dat je groep in woeliger water terecht komt.

  Lees meer
 • 22/03 19/04 31/05 Inclusie en vrijwilligerswerk

  Inclusie en vrijwilligerswerk

  Leg je werking onder de loep en ontdek hoe je een stap verder kan zetten in de richting van meer inclusie.

  Lees meer
 • 17/04 Creatieve sessies begeleiden

  Creatieve sessies begeleiden

  Tijdens deze intruductiecursus verken en vergroot je jouw creatief potentieel en leer je creativiteit succesvol in te zetten als methode om tot doelgerichte verandering en innovatie in jouw organisatie of bedrijf te komen.

  Lees meer
 • 21/04 Zelfzorg door je zorg voor anderen te begrenzen

  Zelfzorg door je zorg voor anderen te begrenzen

  In deze sessie bekijk je de balans tussen zorgen voor anderen en zorgen voor jezelf. Een gezonde balans hierin zorgt voor gezonde zorg voor de 2 kanten.

  Lees meer
 • 04/05 Zet in op het talent van je vrijwilligers

  Zet in op het talent van je vrijwilligers

  Op deze halve dag maak je kennis met het talentenmodel dat is ontwikkeld door Luk Dewulf en collega’s. We passen het gedachtegoed eerst op onszelf toe, zodat we nadien makkelijk de transfer kunnen maken naar onze vrijwilligers.

  Lees meer
 • 09/05 30/05 Oplossingsgericht Coachen - verdieping

  Oplossingsgericht Coachen - verdieping

  In deze training verfijn je je grondhouding als oplossingsgerichte coach. We finetunen onze oplossingsgerichte vaardigheden en taalgebruik. Een basiservaring in het oplossingsgericht coachen is gewenst voor deze opleiding.

  Lees meer
 • 11/05 12/05 Coachen van kwetsbare vrijwilligers

  Coachen van kwetsbare vrijwilligers

  Hoe ga je om met kwetsbare vrijwilligers in jullie werking? Hoe ga je om met de mix van verschillende engagementen die zo ontstaan?

  Lees meer
 • 22/05 In gesprek met je vrijwilligers - van intake tot exit

  In gesprek met je vrijwilligers - van intake tot exit

  Een krachtige sessie over gesprekken voeren met je vrijwilligers, van intake over feedback tot exit. Met positieve insteek én vanuit verbinding. Na afloop stap je met verse goesting naar je vrijwilligers toe.

  Lees meer
 • 25/05 26/05 Blijven staan in conflict

  Blijven staan in conflict

  Waar mensen samen komen, is er grote kans dat er spanningen ontstaan. We weten meestal goed hoe we soepel met elkaar kunnen omgaan. En toch kan het soms best spannend zijn. Wat ervaar jij als iemand jou steeds maar niet lijkt te horen? 

  Lees meer
 • 06/06 Interactief werken met groepen

  Interactief werken met groepen

  In deze training leer je hoe jouw interventies en aanpak kunnen leiden tot meer interactie en actievere deelname van je groepsleden.

  Lees meer
 • 28/08
  18/09
  Vorming opzetten en begeleiden

  Vorming opzetten en begeleiden

  Krijg meer zelfvertrouwen als vormingswerker. Na deze opleiding ervaren jouw deelnemers jou als een nóg betere begeleider.

  Lees meer