Terug naar het overzicht

Interactief werken met groepen

Wat is het

Hoe activeer ik de groep? Hoe maak ik mijn begeleidingswerk meer interactief? Hoe stimuleer ik deelnemers tot actieve deelname? 

Je werkt met groepen, als begeleider, coach, vormingswerker, … dan weet je hoe complex dat gegeven is. En dat het meer resultaat brengt als ieder in de groep een steentje bijdraagt, actief is. We verdiepen ons een ganse dag lang in het interactieve aspect van groepswerk. We vertrekken vanuit jouw leervragen en zoeken samen naar die aanpak die jou een stap verder brengt. 

Wat kan je verwachten

Je kan een mix verwachten van oefening, theorie, uitwisseling en reflectie. Je verwerft een rijker arsenaal aan methodieken om je groepsleden te verleiden tot een meer actieve deelname.

Je leert nieuwe werkvormen kennen, wisselt interactieve methodieken uit en staat stil bij het kiezen van de juiste aanpak voor je volgende interactieve stap. Je alertheid voor het groepsproces vergroot en je krijgt zicht op wat dat nu betekent: een participatieve groep. We reiken ook inzichten aan over houding en vaardigheden voor het interactief werken. En we trainen jouw competentie in vragen stellen. 

Het effect is dat je groepen zich na deze dag meer uitgenodigd voelen om mee te werken. Dat deelnemers of groepsleden zich actiever opstellen. En dat jij als groepsbegeleider nog wat sterker in je schoenen staat.  

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datum: Dinsdag 28 mei 2024
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Kwadraet
Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent
Google Maps

Begeleider Liselotte Pattyn
Prijs € 170
Cursuscode 24OS009
Inschrijven

Neem je deel vanuit jouw organisatie: 170,00 euro
Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 120,00 euro 

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam, de data en de cursuscode.

Schrijf je in voor: Interactief werken met groepen