Terug naar het overzicht

Blijven staan in conflict

Wat is het

We weten meestal goed hoe we soepel met elkaar kunnen omgaan. En toch kan het soms best spannend zijn. Als een groep in haar kracht geraakt leidt dat al eens tot spanningen. Wat ervaar jij als iemand jou steeds maar niet lijkt te horen? Wat als jij de verantwoordelijke bent voor het verloop van een woelig proces?

Conflicten maken ‘natuurlijk’ deel uit van samenwerken. De botsingen die ontstaan kunnen je machteloos maken of je aan jezelf doen twijfelen. Toch bevorderen conflicten ook groei, dat besef je wel. Op zich sta je al stevig in het leven. Nu wil je ook stevig leren staan in conflict.

Dat is precies wat je leert tijdens deze tweedaagse. Je blijft in verbinding met de ander, met je groep of team en bouwt aan een krachtige samenwerking met je groep of je team.    

Wat mag je verwachten

Tijdens deze 2 dagen

  • onderzoek je welke competenties nodig zijn in het beter hanteren van conflicten. 
  • leer je effectief omgaan met jouw overtuigingen, emoties en opvattingen over conflict
  • ervaar je de effecten van je openstellen voor tegengestelde meningen 
  • onderzoek je welke stappen je kan zetten om een conflict in groep constructief aan te pakken en welke rol jij daarin kan spelen.

Omwille van de diepgang van het proces in deze opleiding begeleiden we jullie in duo. Praktijk en theorie wisselen elkaar af en we gaan bij voorkeur in op situaties die je zelf aanreikt.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datums: Donderdag 16 mei 2024
Vrijdag 17 mei 2024
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Kwadraet
Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent

Prijs € 400
Cursuscode 24OS011
Inschrijven

Deelnameprijs professionelen: 400 euro
Deelnameprijs particulieren, studenten, vrijwilligers: 270 euro

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam, de data en de cursuscode.

Schrijf je in voor: Blijven staan in conflict