Verenigen doen we samen

Sociaal-culturele en amateurkunstenorganisaties kunnen eindelijk weer fysieke activiteiten organiseren. Er is véél goesting, maar er zijn ook wel wat hindernissen. Aan de lokale verantwoordelijken om de heropstart van de verenigingen op hun grondgebied volop te ondersteunen.

13 maart 2020. Het normale leven viel onverwacht stil. “Blijf in uw kot” duurde veel langer dan we ooit hadden kunnen vermoeden. We bleven actief maar onze zichtbare, fysieke activiteiten vielen zo goed als stil. Het was vaak schipperen tussen hoop en wanhoop, tussen koppig voortdoen en opgeven. De hoop en creativiteit overwonnen, maar er is ook moeheid en twijfel in sommige geledingen van onze organisatie. Daarom willen we er de komende maanden alles aan doen om onze organisaties op alle fronten volop te doen herleven en velen aan boord te krijgen.

We hopen daarbij op een goede ondersteuning van lokale besturen. Hier kan je alvast een nota vinden met concrete suggesties hoe je als lokaal bestuur de plaatselijke organisaties financieel en organisatorisch kan ontzorgen. Meer tips voor de heropstart zijn te vinden in de inspiratiekit van De Federatie.

De Federatie reikt ook campagnemateriaal en inspiratie aan om de campagne Veilig verenigen doen we samen verder bekend te maken. 
Deel het campagnefilmpje en de visuals op de social media van jouw organisatie en tag met #samenverenigen. 

Campagnewebsite