State of the Region

Een nieuw decreet. Een nieuwe realiteit. Bovenlokaal cultuurwerk zal de komende jaren steeds nadrukkelijker vorm krijgen. De Federatie volgt deze evolutie graag nauwgezet op en duikt vanaf 2019 in de buik van Vlaanderen. Bedoeling is om de initiatieven op het ‘tussenniveau’ een stem geven in het Vlaamse cultuurbeleid. Daarom brengen ze hen samen op een spraakmakend event.

Save the Date! De eerste State of the Region gaat door op 5 december 2019 in Aarschot

Meer over De Federatie op www.defederatie.org

Samen sterker: sterke partners voor State of the Region 

Om van State of the Region een succes te maken, zocht De Federatie partners met branie. Samen met het plaatselijke Vormingpluscentrum, De Wakkere Burger én Kwadraet gaan ze een stevig engagement aan om initiatieven met ambitie te steunen en betrekken. 

De Wakkere Burger vzw wil het vuur aanwakkeren bij actieve burgers die meer greep willen op hun leefomgeving en op het lokale beleid. Meer op www.dewakkereburger.be

Vormingplus houdt de vinger aan de pols van de samenleving. Wat leeft bij de inwoners en organisaties in onze regio’s, dat is wat telt. Rond die maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen ondernemen ze actie. Meer op www.vormingplus.be

Kwadraet biedt boeiende en actuele vorming voor vrijwilligers in Vlaanderen en engageert zich van hieruit voor State of the Region. Hoe kan je vrijwilligers de aandacht geven die ze verdienen? Hoe kan je vrijwilligers nog meer verbinden, doen bloeien in je organisatie of groep? Samen met vrijwilligers gaat Kwadraet op zoek naar antwoorden en mogelijkheden. 

Meer over De Federatie

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring