State of the Region

Een nieuw decreet. Een nieuwe realiteit. Bovenlokaal cultuurwerk zal de komende jaren steeds nadrukkelijker vorm krijgen. De Federatie volgt deze evolutie graag nauwgezet op en duikt in de buik van Vlaanderen. Bedoeling is om de initiatieven op het ‘tussenniveau’ een stem te geven in het Vlaamse cultuurbeleid.

State of the Region is een inspiratienetwerkmoment voor mensen en organisaties die in de vrije tijd meerwaarde willen creëren voor de samenleving en daarin daadkrachtiger willen worden.

Na een eerste editie op 5 december in Vlaams-Brabant organiseren De Federatie, Vormingsplus, Kwadraet en de Wakkere Burger op donderdagavond 5 maart een nieuwe State of the Region in West-Vlaanderen. Plaats van afspraak is Eventhal Uzien in Deerlijk.

Alle info en inschrijven op www.stateoftheregion.be

Samen sterker: sterke partners voor State of the Region 

Om van State of the Region een succes te maken, zocht De Federatie partners met branie. Samen met het plaatselijke Vormingpluscentrum, De Wakkere Burger én Kwadraet gaan ze een stevig engagement aan om initiatieven met ambitie te steunen en betrekken. 

De Wakkere Burger vzw wil het vuur aanwakkeren bij actieve burgers die meer greep willen op hun leefomgeving en op het lokale beleid. Meer op www.dewakkereburger.be

Vormingplus houdt de vinger aan de pols van de samenleving. Wat leeft bij de inwoners en organisaties in onze regio’s, dat is wat telt. Rond die maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen ondernemen ze actie. Meer op www.vormingplus.be

Kwadraet biedt boeiende en actuele vorming voor vrijwilligers in Vlaanderen en engageert zich van hieruit voor State of the Region. Hoe kan je vrijwilligers de aandacht geven die ze verdienen? Hoe kan je vrijwilligers nog meer verbinden, doen bloeien in je organisatie of groep? Samen met vrijwilligers gaat Kwadraet op zoek naar antwoorden en mogelijkheden. 

State of the Region

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring