Kom op verhaal

Bijzonder aanbod voor beroepskrachten en vrijwilligers in woonzorgcentra

Bij heel wat woonzorgcentra zijn de gevolgen van COVID 19 voelbaar zowel bij bewoners als bij medewerkers. Het was meteen alle hens aan dek toen de coronacrisis uitbrak. De woonzorgcentra gingen als eerste verplicht dicht. Iedereen kreeg bijkomende opdrachten bij het herorganiseren van de werking. De werkdruk ging de hoogte in, de overheid kon niet volgen om de veiligheid te ondersteunen. De ziekte ging op meerdere plaatsen hevig te keer. Ieder deed wat hij kon en zette door, omdat stoppen geen optie was.

Ook mentaal vroeg deze situatie veel, terwijl er vaak geen tijd was om hier bij stil te staan. De snelheid, het onverwachte, het omgaan met groot verlies kunnen zwaar wegen. Bij sommige medewerkers is er een hoge mate van stress en zijn de gebeurtenissen moeilijk te verwerken.

Kwadraet is door de Koning Boudewijnstichting erkend als één van de initiatieven die de woonzorgcentra bijstaan naar aanleiding van de coronacrisis. Wij willen medewerkers en vrijwilligers de kans bieden om even op verhaal te komen. Woonzorgcentra kunnen intekenen op ons financieel laagdrempelig aanbod op maat.

Wie met zijn organisatie wil deelnemen aan dit aanbod, kan in een groepssessie van een halve dag op adem komen, uitdrukking geven aan alle emoties en de draagkracht aansterken. 

De procesbegeleiders van Kwadraet zetten hun expertise met groepscoaching in voor beroepskrachten én/of vrijwilligers in de WZC die door coronaperiode tot het uiterste zijn moeten gaan. We begeleiden groepen van 8 tot maximum 16 personen, in de periode tussen 15 juni en eind november.

Hoe intekenen op het aanbod?

Wat we precies doen, voor wie en wanneer, stemmen we graag op voorhand af.
Je kan ons hiervoor contacteren via marjan@kwadraet.be of 0486 681 645.

Dit betreft een aanbod op maat, maar deze voming wordt ook aangeboden in het open aanbod op vrijdag 4 september.
Meer info over deze cursus vind je hieronder.

Cursus Kom op verhaal

Heb je als zorg- of hulpverlener de voorbije periode meer dan het beste van jezelf gegeven? We bieden jou aan om in groep samen op adem te komen, te delen en veerkracht terug te vinden.

Op deze manier willen wij samen ‘draagkracht’ genereren en zorg dragen voor wie zoveel zorg geboden heeft. Want we willen jou niet kwijt. Integendeel, we hebben je broodnodig!

Datum: vrijdag 4 september 2020

Naar de cursus

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring