Terug naar het overzicht

Zorgzaam leiding geven aan je team

Wat is het

In deze vorming vind je een antwoord op je vragen over het zorgzaam leiden van teams. We bekijken het complexe kluwen van leidinggeven. We gaan op zoek naar balans tussen de polariteiten van je job: je team doelgericht aansturen én in verbinding blijven, het kader bewaken én autonomie geven. Samen met andere leidinggevenden, teambegeleiders en coördinatoren focus je op jouw uitdagingen en zet je kleine maar concrete stappen vooruit. Je draagt zorg voor je team én voor jezelf.

Wat kan je verwachten

We onderzoeken welke voorwaarden van doelmatig teamwerk in jouw werksituatie al aanwezig zijn of nog ontbreken. Vanuit die diagnose oefen je met technieken en vaardigheden van leiderschap. Onze leidende kaders zijn hierbij de principes van cocreatie en de methodieken van Solution Focus en Deep Democracy. 

Je wordt vooraf uitgenodigd om je leervragen in te sturen. Zo bepaal je mee de concrete invulling van de vorming. Je verwerft nieuwe inzichten en ervaringen, ondermeer over jouw positie, over hoe je een team stimuleert tot doelgericht samenwerken, over het inzetten van coachende vaardigheden, over het opnemen van eigenaarschap, over zelfsturing en over zelfzorg, over rol- en taakverdelingen, over de communicatie met en tussen medewerkers, over hoe je omgaat met verschillende meningen, over besluitvorming en over hoe je werk maakt van gedragen oplossingen voor problemen. 

Na 3 dagen heb je persoonlijke actiepunten die jou, je team en je organisatie een stap verder brengen. 

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datums: Dinsdag 14 maart 2023
Dinsdag 28 maart 2023
Dinsdag 02 mei 2023
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Kwadraet
Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent
Google Maps

Begeleider Geert Vansieleghem
Prijs € 505
Cursuscode 23OS002
Inschrijven

Neem je deel vanuit jouw organisatie: 505,00 euro
Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 355,00 euro 

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld de code, jouw naam en de data.

Schrijf je in voor: Zorgzaam leiding geven aan je team