Terug naar het overzicht

Vorming opzetten en begeleiden

Wat is het

Hoe doe je dat, een vorming uitwerken? Hoe sta je als begeleider voor een groep? Hoe maak je een vorming interactief? Hoe breng je droge materie op een boeiende manier over? Hoe ga je om met weerstand in de groep?

Jij als vormingswerker beseft dat vorming opzetten en begeleiden een vak apart is. Het is als een kast met vele lades. Tijdens de 5-daagse opleiding trekken we één voor één die lades open. We verdiepen ons in de vele aspecten van het vormingswerk. We vertrekken vanuit jouw leervragen en zoeken samen naar die aanpak die jou een stap verder brengt. 

Het effect is dat je na de opleiding met meer vertrouwen voor de groep staat, vaardiger bent in het inzetten van verschillende methodieken en kan ‘lezen’ wat in de groep gebeurt. Jouw deelnemers ervaren jou als een nóg betere begeleider.

Wat mag je verwachten

Je oefent op vaardigheden als vragen stellen, creativiteit inbrengen, gestructureerd werken, vlot spreken voor een groep en jouw vorming doelgericht opbouwen. Je krijgt een grondig inzicht in hoe leerprocessen tot stand komen en leert meer overde verschillende componenten van een vormingsproces en de educatieprincipes van volwassenvorming. Je oefent in het begeleiden van bepaalde werkvormen en je krijgt feedback op het vormingsprogramma dat je tijdens de cursusperiode ontwikkelt. De opleiding brengt jou een stap verder in de ontwikkeling van jouw vormings- en begeleidingsvaardigheden.

We verwachten van jou een minimale praktijkervaring, bijvoorbeeld als educatief medewerker of vormingsverantwoordelijke van een vormingsinstelling, een vereniging, een beweging of een ngo. Deelnemers komen uit verschillende sectoren: van socio-cultureel werk over welzijnswerk en gezondheidszorg naar onderwijs, tewerkstelling, openbare diensten of bedrijfsleven. De uitwisseling die dit meebrengt wordt telkens erg gewaardeerd.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datums: Maandag 29 januari 2024
Dinsdag 30 januari 2024
Maandag 26 februari 2024
Maandag 04 maart 2024
Maandag 11 maart 2024
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Kwadraet
Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent
Google Maps

Begeleider Geert Vansieleghem
Prijs € 850
Cursuscode 24OS001
Inschrijven

Neem je deel vanuit jouw organisatie: 850,00 euro
Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 595,00 euro

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam, de data en de cursuscode.

Schrijf je in voor: Vorming opzetten en begeleiden