Terug naar het overzicht

Vorming opzetten en begeleiden

Tijdens deze 5-daagse opleiding verdiepen we ons in de vele aspecten van het vormingswerk. We vertrekken vanuit jouw leervragen en zoeken samen naar die aanpak die jou een stap verder brengt. Na deze opleiding ervaren jouw deelnemers jou als een nóg betere vormingswerker.

Hoe doe ik dat, een vorming uitwerken? Hoe sta ik als begeleider voor een groep? Hoe maak ik mijn vorming interactief? Hoe breng ik droge materie op een boeiende manier over? Hoe ga ik om met weerstand in de groep?

Jij, als vormingswerker, beseft dat vorming opzetten en begeleiden een vak apart is. Het is als een kast met vele lades. Tijdens de 5-daagse opleiding trekken we één voor één die lades open. We verdiepen ons in de vele aspecten van het vormingswerk. We vertrekken vanuit jouw leervragen en zoeken samen naar die aanpak die jou een stap verder brengt. 

Het effect is dat je na de opleiding met meer vertrouwen voor de groep staat, vaardiger bent in het inzetten van verschillende methodieken en kan ‘lezen’ wat in de groep gebeurt. Jouw deelnemers ervaren jou als een nóg betere begeleider.

Je oefent op vaardigheden als vragen stellen, creativiteit inbrengen, gestructureerd werken, vlot spreken voor een groep en jouw vorming doelgericht opbouwen. Je krijgt een grondig inzicht in hoe leerprocessen tot stand komen en leert meer overde verschillende componenten van een vormingsproces en de educatieprincipes van volwassenvorming. Je oefent in het begeleiden van bepaalde werkvormen en je krijgt feedback op het vormingsprogramma dat je tijdens de cursusperiode ontwikkelt. De opleiding brengt jou een stap verder in de ontwikkeling van jouw vormings- en begeleidingsvaardigheden.

We verwachten van jou een minimale praktijkervaring, bijvoorbeeld als educatief medewerker of vormingsverantwoordelijke van een vormingsinstelling, een vereniging, een beweging of een ngo. Deelnemers komen uit verschillende sectoren: van socio-cultureel werk over welzijnswerk en gezondheidszorg naar onderwijs, tewerkstelling, openbare diensten of bedrijfsleven. De uitwisseling die dit meebrengt wordt telkens erg gewaardeerd.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datums: Maandag 26 augustus 2019
Dinsdag 27 augustus 2019
Maandag 16 september 2019
Maandag 23 september 2019
Maandag 30 september 2019
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent

Begeleider Geert Vansieleghem
Prijs € 660
Cursuscode 19OS012
Inschrijven

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam en de data.

Schrijf je in voor: Vorming opzetten en begeleiden

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring