Terug naar het overzicht

Vernieuwing brengen in je bestuur

Wat is het

Ben je bestuurder in je vereniging? Al jaren voorzitter van je afdeling? Betrokken op het reilen en zeilen in de lokale club? Nog niet zo lang actief in het bestuur en je botst op verandermoeheid of starheid?

Je herkent het wel: de zaken draaien goed of draaien op routine, je hebt een fijne groep mensen die zich samen met jou engageert. Maar ook: het is moeilijk om nieuwe vrijwilligers te betrekken of om de zaken eens anders aan te pakken. Jouw droom: regelmatig vernieuwing in je bestuur brengen zou zoveel deugd doen. Wat meer helpende handen. Een frisse kijk op hoe jullie zich organiseren. 

Wat mag je verwachten

In deze korte sessie kijken we naar mogelijkheden om vernieuwing te brengen. We onderzoeken samen wat werkt, kijken naar mogelijke drempels en bedenken manieren om tot actie over te gaan.

We nemen de levensfasen van groepen en verenigingen bij de hand, leren een praktische manier om mensen te betrekken en krijgen inzicht in de factoren die je als bestuur aantrekkelijk maken. We vertrekken van onze eigen betrokkenheid, brengen onze mijlpalen in kaart en inspireren elkaar met onze ervaringen. We hebben zowel aandacht voor die besturen die graag verandering willen als voor die eenzame vrijwilliger die tegen de stroom in de vastgeroeste scharnieren wil loswrikken.

Verwacht geen hocuspocus of magische wonderoplossingen. Wel onderzoeken we samen welke oplossingen voor jou (en je bestuur) kunnen werken. Zo keer je met goesting en nieuwe inzichten terug. En met energie om actie te ondernemen!

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datum: Woensdag 22 november 2023
Cursusuren Van 18u30 tot 21u30
Locatie

Kwadraet
Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent
Google Maps

Begeleider Geert Vansieleghem
Prijs € 60
Cursuscode 23OS021
Inschrijven

Je neemt deel als particulier, vrijwilliger of student: 60,00 euro
Jouw inschrijving wordt betaald door jouw organisatie: 90,00 euro

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam en de data.

Schrijf je in voor: Vernieuwing brengen in je bestuur