Terug naar het overzicht

Verhalen als instrument voor groei en verandering in groepen

De groep in beweging brengen is niet jouw taak, mensen bewegen van binnenuit en dat doen ze met verhalen. We vertellen onszelf en elkaar voortdurend verhalen. Want die wijzen ons de weg. Ze beschrijven wat was en geven woorden aan wat kan komen. Verhalen kunnen heden, verleden en toekomst verbinden, maar ook mensen met zichzelf en met elkaar. 

Welke rol kunnen verhalen spelen in leer- en veranderingsprocessen? Hoe kan je als begeleider de verhalen van mensen ten volle tot hun betekenis laten komen? Hoe nodig je uit tot verhalen die nieuwe perspectieven bieden? 

Tijdens deze vorming verkennen we verschillende verhaal-werkvormen, we schrijven, vertellen, verzinnen metaforen en oefenen in het luisteren en het geven van feedback. 

Dit is een openluchtvorming: we starten met koffie bij Kwadraet, maar brengen onze tijd zoveel mogelijk buiten door in het Citadelpark. Als het zou regenen, kunnen we ook bij Kwadraet terecht. Je kan jouw eigen picknick meebrengen, maar er zijn ook broodjeszaken in de buurt.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datum: Donderdag 18 juni 2020
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Kwadraet
Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent 

Begeleider Adinda Taelman
Prijs € 160
Cursuscode 20OS005
Inschrijven

Neem je deel vanuit jouw organisatie: 160,00 euro
Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 110,00 euro

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam en de data.

Schrijf je in voor: Verhalen als instrument voor groei en verandering in groepen

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring