Terug naar het overzicht

Verhalen als instrument voor groei en verandering in groepen

De groep in beweging brengen is niet jouw taak, mensen bewegen van binnenuit en dat doen ze met verhalen. We vertellen onszelf en elkaar voortdurend verhalen. Want die wijzen ons de weg. Ze beschrijven wat was en geven woorden aan wat kan komen. Verhalen kunnen heden, verleden en toekomst verbinden, maar ook mensen met zichzelf en met elkaar. 

Welke rol kunnen verhalen spelen in leer- en veranderingsprocessen? Hoe kan je als begeleider de verhalen van mensen ten volle tot hun betekenis laten komen? Hoe nodig je uit tot verhalen die nieuwe perspectieven bieden? 

Tijdens deze vorming verkennen we verschillende verhaal-werkvormen, we schrijven, vertellen, verzinnen metaforen en oefenen in het luisteren en het geven van feedback. 

Dit is een openluchtvorming: we brengen onze tijd zoveel mogelijk buiten door in het Vrijbroekpark. Maar we hebben een lokaal ter beschikking voor als het zou regenen. Breng je eigen picknick mee, er zijn geen broodjeszaken in de omgeving. 

Bezoekerscentrum Vrijbroekpark Ridder Dessainlaan 65 
2800 Mechelen

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datum: Donderdag 13 juni 2019
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent

Begeleider Adinda Taelman
Prijs € 150
Cursuscode 19OS011
Inschrijven

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam en de data.

Schrijf je in voor: Verhalen als instrument voor groei en verandering in groepen

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring