Terug naar het overzicht

Opstellingswerk

We zetten 4 keer een ‘tableau vivant’ neer over iemand’s teamkwestie. Door de aanwezigen op te stellen in de ruimte (= representeren) maken we de teamsituatie helder. Hierdoor ontvangt de vraagsteller concrete antwoorden en ontdekken de opgestelden hun eigen gevoeligheid en talent in teamdynamieken.

Ieder mens en team kent zijn patronen. Deze bieden een vorm van vertrouwen en voorspelbaarheid. De problemen duiken op als ze het werk en het doel van het team niet meer ten goede komen. Dit uit zich in: ziekteverzuim, onvoldoende resultaten, pestgedrag etc.

Heb je al meegemaakt dat gesprekken en afspraken hierover even soelaas bieden, maar terug op de achtergrond verdwijnen? Of dat jij als teamleider de oorzaak wel ziet, maar geen oplossing vindt die aansluit bij je teamleden?

Dit vastlopen kan betekenen dat er onderliggende dynamieken spelen. Hierop invloed uitoefenen is moeilijk als het niet duidelijk is wat de dynamiek veroorzaakt.

D.m.v. een opstelling maken we die diepere teamdynamiek zicht- en voelbaar, zo kunnen we kijken naar de patronen van het team. Erkenning dat dit patroon leeft, creëert rust. Soms is het nodig om – onder begeleiding - teamknopen te ontwarren om zo tot een nieuwe energieke dynamiek te komen.

Ter plaatse bespreken we concrete handvaten waarmee jij aan de slag kunt gaan.

De workshop richt zich op teamleiders die met een open mind naar zichzelf en hun team willen kijken. Tijdens de workshop is er ruimte om vier concrete situaties op te stellen. Door mee te doen in een opstelling leer jij een rendabele plek in je team in te nemen.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datum: Vrijdag 08 maart 2019
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent

Begeleider(s) Nathalie Jochems
Prijs € 115
Cursuscode 19OS005
Inschrijven

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam en de data.

Schrijf je in voor: Opstellingswerk