Terug naar het overzicht

Opstarten met vrijwilligers na corona

Nu we met z’n allen een lange tijd op andere manieren hebben gewerkt en geleefd, lijkt het alsof we een sputterende motor een beetje in gang moeten draaien. Al onze dagelijkse gewoonten kwamen met een schok tot stilstand. En binnenkort zien we elkaar allemaal terug. Dat is eigenlijk een uitgelezen kans om even stil te staan bij onze manier van samenwerken!

Gaan we terug in dezelfde patronen stappen? Willen we sommige zaken misschien een beetje anders?

Hoe kan je dit gesprek als coach begeleiden? Hoe trekken jullie samen de dynamiek met de vrijwilligers terug op gang? Wat waren ook weer de verwachtingen en motieven? Hoe kunnen we in deze nieuwe tijd aan vrijwilligers bieden wat ze zoeken en nodig hebben? En hoe blazen we onze organisatie, onze vibe en onze trots weer leven in?

Polsen naar de noden en behoeften van de vrijwilligers, de vergaderingen aantrekkelijk en spannend maken, mensen voldoende ruimte geven voor eigen initiatief en zorgen voor een boeiende samenwerking: dat zijn de verschillende ballen die je in de lucht houdt als coach. Hoe kan je dit weer in de startblokken zetten op een plezante, prikkelende manier? 

Tijdens deze vorming vertrekken we van vragen die je zelf inbrengt. Je krijgt de kans om jouw eigen ideeën en ervaring in te zetten en te leren van de voorbeelden van collega’s. Op die manier komen we langs cocreatieve weg tot een bont pakket aan mogelijkheden.

Beeld: Kelli Tungay via Unsplash

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datum: Zaterdag 09 oktober 2021
Cursusuren Van 9u30 tot 12u30
Locatie

Avansa Brugge
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Begeleider Marjan Blokland
Prijs € 85
Cursuscode 21OS022
Inschrijven

Neem je deel vanuit jouw organisatie: 85 euro
Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 75 euro

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam, de data en de cursuscode.

Schrijf je in voor: Opstarten met vrijwilligers na corona