Terug naar het overzicht

Oplossingsgericht Coachen

Wat is het

Introductie 2-daagse in deze eenvoudige én uiterst efficiënte techniek om mensen te begeleiden.
Ben je werkzaam onder pc 319.01, dan kan je deze vorming als organisatie aanvragen bij Vivo Social Profit. 

Bij het oplossingsgericht begeleiden focussen we op wat werkt, eerder dan op wat niet werkt. We gaan uit van krachten en mogelijkheden. We brengen de gewenste toekomst in beeld en zoeken samen naar oplossingen binnen de eigen invloedsfeer in plaats van extern toe te wijzen (klagen, de ander moet veranderen, ja…maar..).

Effectieve oplossingen sluiten aan bij eerder geboekte successen en mogelijkheden. Het gaat om het voeren van nuttige gesprekken die hoop geven en energie brengen om zelf oplossingen te bedenken.

Wat kan je verwachten

Onze ervaring leert ons dat de oplossingsgerichte gesprekstechnieken vlot aan te leren zijn, zonder dat veel voorkennis is vereist.

Tijdens de 2 dagen krijg je niet alleen een introductie op het oplossingsgericht werken, maar ga je meteen oefenen vanuit praktische, voor jou herkenbare situaties. De oefeningen zijn exemplarisch voor de oplossingsgerichte benadering: kleine stappen zorgen voor snelle succeservaringen die motiverend zijn om verder te willen leren en veranderen.

Je maakt kennis met de wondervraag, het schaalwandelen, het opbouwen van een oplossingsgerichte vragenreeks. Al vanaf het eerste gesprek levert deze methode bruikbare oplossingen!

Ben je gebeten door het oplossingsgericht coachen? Zet dan alvast 11/01/2022 en 18/01/2022 in je agenda, want dan volgt een 2 daagse verdieping. Houd onze nieuwsbrief en ons aanbod verder in de gaten voor meer info.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datums: Dinsdag 23 november 2021
Dinsdag 07 december 2021
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Kwadraet
Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent

Begeleider Liselotte Pattyn
Prijs € 320
Cursuscode 21OS025
Inschrijven

Neem je deel vanuit jouw organisatie: 320,00 euro
Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 224,00 euro 

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam, de data en de cursuscode.

Schrijf je in voor: Oplossingsgericht Coachen