Terug naar het overzicht

Oplossingsgericht Coachen

Introductie 2-daagse in deze eenvoudige én uiterst efficiënte techniek om mensen te begeleiden.

Bij het oplossingsgericht begeleiden focussen we op wat werkt, eerder dan op wat niet werkt. We gaan uit van krachten en mogelijkheden. We brengen de gewenste toekomst in beeld en zoeken samen naar oplossingen binnen de eigen invloedsfeer in plaats van extern toe te wijzen (klagen, de ander moet veranderen, ja…maar..).

Effectieve oplossingen sluiten aan bij eerder geboekt succes en mogelijkheden. Het gaat om het voeren van nuttige gesprekken die hoop geven en energie brengen om zelf oplossingen te bedenken. 

Onze ervaring leert dat de oplossingsgerichte gesprekstechnieken vlot aan te leren zijn, zonder dat veel voorkennis is vereist. Tijdens deze 2 dagen krijg je niet alleen een introductie op het oplossingsgericht werken, maar ga je meteen oefenen vanuit praktische, voor jou herkenbare situaties. De oefeningen zijn exemplarisch voor de oplossingsgerichte benadering: kleine stappen zorgen voor snelle succeservaringen die motiverend zijn om verder te willen leren en veranderen. 

Je maakt kennis met de wondervraag, het schaalwandelen, het opbouwen van een oplossingsgerichte vragenreeks. Al vanaf het eerste gesprek levert deze methode bruikbare oplossingen!

Iedereen kan de 2-daagse volgen in het open aanbod van Kwadraet. Ben je werkzaam onder PC 319.01, dan kan jouw organisatie deze vorming ook aanvragen bij Vivo Social Profit.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datums: Maandag 22 februari 2021
Dinsdag 23 februari 2021
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Kwadraet, Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent

Begeleider Liselotte Pattyn
Prijs € 320
Cursuscode 20OS002
Inschrijven

Neem je deel vanuit jouw organisatie: 320,00 euro
Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 224,00 euro 

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam, de data en de cursuscode.

Schrijf je in voor: Oplossingsgericht Coachen

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring