Terug naar het overzicht

Oplossingsgericht begeleiden

Introductie 2-daagse in deze eenvoudige én uiterst efficiënte techniek om mensen te begeleiden.

WAT IS HET

Bij het oplossingsgericht begeleiden focussen we ons op wat werkt, eerder dan op wat niet werkt. We gaan uit van krachten en mogelijkheden. We brengen de gewenste toekomst in beeld en zoeken samen naar oplossingen binnen de eigen invloedsfeer in plaats van extern toe te wijzen (klagen, de ander moet veranderen, ja…maar..). Effectieve oplossingen sluiten aan bij eerder geboekte succesen en mogelijkheden. Het gaat om het voeren van nuttige gesprekken die hoop geven en energie brengen om zelf oplossingen te bedenken. 

WAT MAG JE VERWACHTEN

Onze ervaring leert ons dat de oplossingsgerichte gesprekstechnieken vlot aan te leren zijn, zonder dat veel voorkennis is vereist. Tijdens de 2 dagen krijg je niet alleen een introductie op het oplossingsgericht werken, maar ga je meteen oefenen vanuit praktische, voor jou herkenbare situaties. De oefeningen zijn exemplarisch voor de oplossingsgerichte benadering: kleine stappen zorgen voor snelle succeservaringen die motiverend zijn om verder te willen leren en veranderen. 
Je maakt kennis met de wondervraag, het schaalwandelen, het opbouwen van een oplossingsgerichte vragenreeks. Al vanaf het eerste gesprek levert deze methode bruikbare oplossingen!

Ben je werkzaam onder pc 319.01, dan kan je als organisatie ook deze vorming aanvragen bij Vivo Social Profit. 

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datums: Maandag 07 november 2022
Dinsdag 08 november 2022
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Kwadraet
Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent

Begeleider Geert Vansieleghem
Prijs € 320
Cursuscode 22OS028
Inschrijven

Neem je deel vanuit jouw organisatie: 320,00 euro
Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 224,00 euro

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam, de data en de cursuscode.

Schrijf je in voor: Oplossingsgericht begeleiden