Terug naar het overzicht

Leiding geven aan je team

Wat is het

In deze vorming vind je een antwoord op je vragen over het leiden van teams. We bekijken het complexe kluwen van leidinggeven. We gaan op zoek naar balans tussen de polariteiten van je job: je team doelgericht aansturen én in verbinding blijven, het kader bewaken én autonomie geven. Samen met andere leidinggevenden, teambegeleiders en coördinatoren focus je op jouw uitdagingen en zet je kleine maar concrete stappen vooruit. Je draagt zorg voor je team én voor jezelf.

Wat kan je verwachten

We onderzoeken welke voorwaarden van doelmatig teamwerk in jouw werksituatie al aanwezig zijn of nog ontbreken. Vanuit die diagnose oefen je met technieken en vaardigheden van leiderschap. Onze leidende kaders zijn hierbij de principes van cocreatie en de methodieken van Solution Focus (oplossingsgericht werk) en Deep Democracy. 

Je wordt vooraf uitgenodigd om je leervragen in te sturen. Zo bepaal je mee de concrete invulling van de vorming. Je verwerft nieuwe inzichten en ervaringen, onder meer over jouw positie, over hoe je een team stimuleert tot doelgericht samenwerken, over het inzetten van coachende vaardigheden, over het opnemen van eigenaarschap, over zelfsturing en over zelfzorg, over de communicatie met en tussen medewerkers, over besluitvorming en over hoe je werk maakt van gedragen oplossingen.  

Na 2 dagen heb je zicht op de acties die jou, je team en je organisatie een stap verder brengen.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datums: Donderdag 14 maart 2024
Donderdag 21 maart 2024
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Kwadraet
Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent
Google Maps

Begeleider Geert Vansieleghem
Prijs € 340
Cursuscode 24OS004
Inschrijven

Neem je deel vanuit jouw organisatie: 340,00 euro
Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 240,00 euro 

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld de code, jouw naam en de data.

Schrijf je in voor: Leiding geven aan je team