Terug naar het overzicht

Leer praten in talententaal

Als creatieve maker tover je misschien de origineelste kunstwerkjes uit je mouw om met de deelnemers te maken. Of als meetrekker krijg je jouw collega’s en vrijwilligers enthousiast voor de zotste zaken. Ambiance verzekerd!

Tijdens deze vorming halen we de mosterd vooral bij Luk Dewulf en zijn collega’s. Eerst even scherpstellen: wat is talent? En wat is het verschil met competentie? Dan even kijken hoe het bij jezelf zit: een sneltest en talentenkaarten geven snel een beeld van jouw eigen talentenprofiel.

We onderzoeken in welke contexten we floreren en wat ons kan helpen wanneer we doorschieten in datgene waar we goed in zijn. Nadien toetsen we dit even aan de theorie. We maken ruimte om hierover met elkaar te reflecteren in kleine groepjes. Wat werkt in de samenwerking met je collega’s, hoe doen anderen dit, op welke manier zien we mogelijkheden om de opgedane kennis mee te nemen naar onze werking en ook onze vrijwilligers mee te nemen in dit talentenverhaal? We oogsten bij elkaar en maken gebruik van de aanwezige talenten in de groep.

De werkvormen die we gebruiken zijn motiverend, hebben een speels kantje en zijn bovenal sterk waarderend. Dit maakt ze laagdrempelig, interactief en zorgt voor veiligheid in je groep.

We sluiten de dag af met het benoemen van de eerstvolgende actie/stap waarvoor jij je zal engageren in je werkcontext. Om dit alles mogelijk te maken, doen we een beroep op inzichten en werkvormen uit ‘ik kies voor mijn talent’, de waarderende benadering en het oplossingsgericht werken.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datum: Dinsdag 19 oktober 2021
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Kwadraet
Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent

Begeleider Liselotte Pattyn
Prijs € 160
Cursuscode 21OS024
Inschrijven

Deelnameprijs professionelen: 160 euro
Deelnameprijs particulieren, studenten, vrijwilligers: 112 euro

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam, de datum en de cursuscode.

Schrijf je in voor: Leer praten in talententaal