Terug naar het overzicht

Leef verbonden met de wereld

Je volledig mens voelen kan pas als je je verbonden weet. Verbonden met het kleine vlakbij: je partner, kinderen, familie en vrienden, de natuur om je heen, jouw plekje in deze wereld. En ook verbonden met het grotere: met je regio, je land, de planeet, moeder aarde, je voorouders, het nageslacht.

We leven in een tijd waarin veel informatie ter beschikking is: de media brengen de mensen en de natuur over heel de wereld tot bij ons. De lach van een kind waar ook ter wereld raakt ons: we crowdfunden een duur geneesmiddel voor een ziek kind op 2 dagen tijd. We voelen ons verbonden en weten daardoor wat ons te doen staat.

Tegelijk confronteert die vloed aan beelden ons met de destructieve kant van onze welvaart: mensen zien af, de natuur staat onder druk, de ongelijkheden groeien. Ook dat raakt ons. Alleen: waar blijf je met die gevoelens? Hoe ga je om met de onmacht, wanhoop of angst die dit met zich mee brengt? Hoe zorg je er voor dat je je blijft verbonden voelen? En hoe kun jij – vanuit die verbondenheid - mee vormgeven aan de samenleving waarin onze (klein)kinderen zullen opgroeien?

Hierover gaat deze tweedaagse, gebaseerd op ‘the work that reconnects’ van ecofilosofe en vredesactiviste Joanna Macy.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datums: Donderdag 20 mei 2021
Vrijdag 21 mei 2021
Cursusuren 10u00-17u00
Locatie

Het Rustpunt, Burgstraat 116, 9000 Gent

Begeleider Anja Coulier
Prijs € 225
Cursuscode 20OS013
Inschrijven

Neem je deel vanuit jouw organisatie: 225,00 euro
Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 160,00 euro

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam en de data.

Schrijf je in voor: Leef verbonden met de wereld

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring