Terug naar het overzicht

Human Centered Design

Voor wie

Ben je op zoek naar methoden om op een inclusieve manier jouw doelgroep te betrekken bij project- of strategieontwikkeling? Merk je dat je niet voldoende vernieuwing en consensus haalt uit jouw overleg en discussiegroepen?

Programma

We doorlopen in deze opleiding in hoog tempo de relevante stappen van een mensgericht ontwerpproces (Human Centered Design). We vertrekken vanuit een eigen recente ervaring met een dienstverlening. Minder praten, meer doen! Je ervaart hoe design thinking kan ingezet worden van binnenuit. We gebruiken een aantal typische design technieken zoals brainstormen via tekeningen onder tijdsdruk, journey mapping, ideatie-technieken, het diepteinterview, de visualiseren van data, het formuleren van een ‘hoe kunnen we’-vraag, rapid prototypen en persona’s.

We nemen ook de tijd voor reflectie. Met het stappenplan dat je doorloopt kan je aan de slag gaan in jouw eigen organisatie. Na deze interactieve introductie heb je voeling met de voordelen van design thinking.

Aanpak

Je werkt samen in multidisciplinaire groepjes met creatieve methoden die meteen inzetbaar zijn in jouw organisatie. Niet veel luisteren dus, maar vooral doen. En een goeie dosis fun. Na de opleiding krijgen deelnemers de slidedeck in pdf, links naar gratis downloads en een boekenlijst met meer informatie en tools over human centered design en service design.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datum: Vrijdag 08 mei 2020
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Kwadraet
Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent

Begeleider Elizabeth Verhetsel
Prijs € 160
Cursuscode 20OS010
Inschrijven

Neem je deel vanuit jouw organisatie: 160,00 euro
Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 110,00 euro

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam, de data en de cursuscode.

Schrijf je in voor: Human Centered Design

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring