Terug naar het overzicht

Holding Space. Krachtiger staan in het coachen van groepen

Wat is het

Je bent al een tijd aan de slag met groepen en je wil een stap verder zetten: je wil dat jouw groep zo veel mogelijk eigenaarschap opneemt in het bespreekbaar maken van gevoelige kwesties. Jouw aandeel is zorgen voor een veilige bedding hierbij.

Vanuit de Holding Space-houding geef je als coach mensen vrijheid om te zijn wie ze zijn en om autonoom keuzes te maken. Ze contoleren hun eigen uitkomst. Als coach zorg je er enkel voor dat ze zich gesteund en gesterkt weten om dit te doen.

Holding Space betekent meer dan iemand ruimte geven. Je bent nabij wanneer iemand zichzelf beter probeert te begrijpen, zonder dat je naar de een of andere richting duwt/forceert. Er zijn geen eisen of verwachtingen. Er is geen oordeel. Niemand wordt met de vinger gewezen. Er wordt alleen veiligheid geboden om op zoek te gaan. Nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd. Het is mogelijk om te oefenen op een informele manier, er is ruime voor speelsheid. Inzicht en verandering kan stap voor stap doordringen. 

Wat kan je verwachten

Tijdens deze tweedaagse gaan we praktijkgericht aan de slag met jouw eigen ervaringen en cases. We checken in met de groep en hebben oog voor psychologische veiligheid.

Op vrijdagavond introduceren we enkele kernbegrippen van Holding Space. Zaterdag oefenen we onze houding en werkwijze. We vertrekken hierbij vanuit een gedeeld en/of herkenbaar probleem en laten de groep tot oplossingen komen.

Verwacht je aan een intense tweedaagse met veel afwisseling en interactie. De begeleiding hanteert zelf Holding Space en verliest daarbij jou en je praktijk nooit uit het oog. Want de bedoeling is dat jij en je groep er sterker van worden.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datums: Vrijdag 17 maart 2023
Zaterdag 18 maart 2023
Cursusuren 17 maart van 16:30u tot 19:30u / 18 maart van 10:00u tot 17:30u
Locatie

De Kraamvogel vzw
Volkstraat 7
2000  Antwerpen

Begeleider Marjan Blokland
Prijs € 285
Cursuscode 23OS008
Inschrijven

Neem je deel vanuit jouw organisatie: 285,00 euro
Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 205,00 euro 

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld de code, jouw naam en de data.

Schrijf je in voor: Holding Space. Krachtiger staan in het coachen van groepen