Terug naar het overzicht

Hangout: Luister eens met een komma in je oor

Weet je wat zo gek is aan luisteren? We zijn er zeker van dat we het goed kunnen! En toch krijgen we vaak de indruk dat iemand anders niet zo goed naar ons luistert. 
Herken je het? Iemand vraagt “Hoe gaat het?” Je begint te vertellen en meteen komt een reactie “Och, dat ken ik! Bij mij ….” Hopla, de aandacht voor jouw verhaal is meteen weggekaapt. Met een uitroepteken werd een deksel  op jouw verhaal gezet.

Als er plaats is voor een komma, bijvoorbeeld zo: “Oh ja, vertel es hoe was dat?” Dan krijg je een antwoord met komma’s: “Wel, er gebeurde dit, er gebeurde dat, en toen…”. 

Door met compassie en een komma in je oor te luisteren, creëer je een bedding voor iemand om een moeilijk verhaal te vertellen. In die bedding of die ruimte die jij zo voor iemand maakt, krijgt die persoon meer kans om even op verhaal te komen. Er komt ook plaats vrij om de diepere emoties te benoemen. Veerkracht en verbinding ontstaan hier, in deze bedding of door “Holding space”.

Wat mag je verwachten

In deze ontregelde tijd is het meer dan anders nodig om onze naasten een luisterend oor te bieden. We zijn niet allemaal professionele coaches. Dat hoeft ook niet! 
Met een paar eenvoudige kneepjes kan jij ook een komma in je oor steken en luisteren met meer aandacht. Met een goede houding, verdiepende vragen en zonder mee te gaan in een negatieve ondertoon, ontwikkel jij je luisterend oor.

Deze hangout zit weer vol actie en dynamiek. We oefenen je luisterend oor met enkele luisteroefeningen in kleine groepjes. Je let ook bewust op je luisterhouding. Een check-in, lets-talk en samen afspraken maken voor een echt gesprek zijn onderdeel van het programma. De hangouts bieden korte en krachtige leermomenten of “pitstops”. Momentjen van korte kennismaking met anderen die dezelfde interesse hebben.

Beeld: Jessica Flavia on Unsplash

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datum: Vrijdag 04 juni 2021
Cursusuren Van 10u tot 12u
Locatie

Online - Je ontvangt een link na inschrijving (enkele dagen voor de hangout)

Begeleider Marjan Blokland
Prijs € 10
Cursuscode 21OS056
Inschrijven

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam, de data en de cursuscode.

Schrijf je in voor: Hangout: Luister eens met een komma in je oor

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring