Terug naar het overzicht

Groepen begeleiden vanuit interactie

Tijdens deze training leer je hoe jouw interventies en aanpak kunnen leiden tot meer interactie van je groepsleden. We vertrekken vanuit jouw leervragen. Je kan een mix verwachten van oefening, theorie, uitwisseling en reflectie. Je verwerft een rijker arsenaal aan methodieken om je groepsleden te verleiden tot een meer actieve deelname.

Hoe activeer ik de groep? Hoe maak ik mijn begeleidingswerk meer interactief? Hoe stimuleer ik deelnemers tot actieve deelname? 

Je werkt met groepen, als begeleider, coach, vormingswerker, … dan weet je hoe complex dat gegeven is. En dat het meer resultaat brengt als ieder in de groep een steentje bijdraagt, actief is. We verdiepen ons een ganse dag lang in het interactieve aspect van groepswerk. We vertrekken vanuit jouw leervragen en zoeken samen naar die aanpak die jou een stap verder brengt. 

Je leert nieuwe werkvormen kennen, wisselt interactieve methodieken uit en staat stil bij het kiezen van de juiste aanpak voor je volgende interactieve stap. Je alertheid voor het groepsproces vergroot en je krijgt zicht op wat dat nu betekent: een participatieve groep. We reiken ook inzichten aan over houding en vaardigheden voor het interactief werken. En we trainen jouw competentie in vragen stellen. 

Het effect is dat je groepen zich na deze dag meer uitgenodigd voelen om mee te werken. Dat deelnemers of groepsleden zich actiever opstellen. En dat jij als groepsbegeleider nog wat sterker in je schoenen staat.  

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datum: Maandag 29 april 2019
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent

Begeleider Geert Vansieleghem
Prijs € 140
Cursuscode 19OS008
Inschrijven

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam en de data.

Schrijf je in voor: Groepen begeleiden vanuit interactie

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring