Terug naar het overzicht

Geef je vergadering met vrijwilligers een boost!

Wat is het

Een vergadering kan soms wat eentonig worden. Niet iedereen blijft even lang bij de les. Sommigen praten lang en veel, anderen zeggen bijna niets. Het duurt lang om tot een besluit te komen. Er wordt rond de pot gedraaid. 

Tijdens deze vorming krijg je de kans om met nieuwe tools aan de slag te gaan. We vertrekken van vragen die je zelf inbrengt. Deze cursus is speciaal gericht naar vrijwilligers die actief zijn in verenigingen en organisaties. 

Wat kan je verwachten

Vergaderen… soms lijkt het wel alsof je een sputterende motor een beetje in gang moeten draaien. Je ziet patronen terugkeren: iemand is haantje de voorste, iemand rolt met de ogen of er wordt na de vergadering druk gedebatteerd aan de koffiemachine. Dat kan allemaal gebeuren, het kan een uitlaatklep zijn en dat is helemaal OK. 

Maar het kan ook een patroon worden. Als je telkens rond de pot blijft draaien zonder tot een besluit te komen. Als je achteraf op besluiten moet terugkomen. Dan werkt het averechts voor je groep.  

De basisprincipes van Deep Democracy bieden enkele creatieve mogelijkheden om tegelijk doeltreffend en met meer betrokkenheid van alle aanwezigen te vergaderen.  

Gaan we terug in dezelfde patronen stappen? Wat kan er misschien een beetje anders? Hoe kan je dit gesprek tot een goed einde brengen? Hoe krijg je het vuurtje weer aan? Hoe zorgen we ervoor dat alle verschillende ideeën en meningen op tafel komen? Hoe neem je krachtige besluiten waar iedereen achter staat? 

Met enkele kleine ingrepen kan je jouw vergaderingen met vrijwilligers een boost geven. In deze vorming krijg je enkele tips die je meteen in de praktijk omzet. 

We gaan actief aan de slag met situaties uit jouw eigen ervaring als vrijwilliger. 

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datum: Zaterdag 26 maart 2022
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Avansa Brugge
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge
Google Maps

Begeleider Marjan Blokland
Prijs € 120
Cursuscode 22OS005
Inschrijven

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam, de data en de cursuscode.

Schrijf je in voor: Geef je vergadering met vrijwilligers een boost!