Terug naar het overzicht

Focus op oplossingen - i.s.m. Vormingplus Brugge

Tijdens deze vorming duiken we in de wereld van het oplossingsgericht denken en handelen. Het is een eenvoudige en efficiënte levenskunst die je zowel op jezelf kan toepassen als op jouw familie, vrienden, collega’s of andere mensen in jouw omgeving.

Wat

Bij het oplossingsgericht denken focussen we op wat werkt, eerder dan op wat niet werkt. We gaan uit van krachten en mogelijkheden. We brengen de gewenste toekomst in beeld en zoeken samen naar oplossingen binnen de eigen invloedsfeer in plaats van extern toe te wijzen (klagen, de ander moet veranderen, ja…maar..). Effectieve oplossingen sluiten aan bij eerder geboekt succes en mogelijkheden. Het is zowel een mindset als een manier van handelen. Het gaat om positief denken én het voeren van nuttige gesprekken die hoop geven en energie brengen.

Aanpak

Onze ervaring leert ons dat de oplossingsgerichte technieken vlot aan te leren zijn, zonder dat veel voorkennis is vereist. Tijdens deze vorming ga je meteen oefenen vanuit praktische, voor jou herkenbare situaties, de kwesties die in jouw leven aan de orde zijn. De oefeningen zijn exemplarisch voor de oplossingsgerichte benadering: kleine stappen zorgen voor snelle succeservaringen. Dat brengt motivatie om weer een volgende stap te kunnen zetten.

Je maakt kennis met de wondervraag, het schaalwandelen, het stellen van een oplossingsgerichte vraag. Het effect? Je stapt naar buiten met hoop en vertrouwen in een positieve toekomst.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datum: Vrijdag 12 juni 2020
Cursusuren Van 10u tot 16u30
Locatie

Vormingplus Brugge
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Begeleider Geert Vansieleghem
Prijs € 140
Cursuscode 20OS019
Inschrijven

Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 140,00 euro
Neem je deel vanuit jouw organisatie: 185,00 euro

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam, de data en de cursuscode.

Schrijf je in voor: Focus op oplossingen - i.s.m. Vormingplus Brugge

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring