Terug naar het overzicht

Engagement van vrijwilligers aanwakkeren

Het aantal mensen dat aan vrijwilligerswerk doet blijft hoge toppen scoren. Zo’n engagement willen we koesteren én aanwakkeren.

"Vrijwilligerswerk, dat is niet meer van deze tijd”, hoor je soms. Dat klopt niet. Onderzoekscijfers tonen aan dat Vlaanderen hoge toppen scheert: ruim één miljoen mensen doet regelmatig vrijwilligerswerk en dat blijft vrij stabiel. Het ziet er alleen wat anders uit. Vrijwilligers gaan bewuster met hun tijd om en kiezen op basis van hun motivatie, levensloop en persoonlijke beleving. 

Tijdens de twee opleidingsdagen krijg je de kans om jouw kennis en ervaring in te zetten en te leren van de goede voorbeelden uit andere organisaties. We gaan cocreatief te werk. We vertrekken van vragen die je zelf aanreikt, zoals:

  • Hoe stimuleer je sympathisanten om vrijwilliger te worden?
  • Stel, een vrijwilliger engageert zich vandaag voor een specifieke taak. Hoe verbreed je zijn betrokkenheid naar de organisatie?
  • Elke vrijwilliger heeft zo z’n eigen reden om zich te engageren. Het engagement van vrijwilligers aanwerken is dus maatwerk. Hoe doe je dat?
  • Het engagement van vrijwilligers kan je aanwakkeren door verbinding te organiseren tussen hen. Hoe doe je dat?

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datums: Dinsdag 10 september 2019
Dinsdag 17 september 2019
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent

Begeleider Adinda Taelman
Prijs € 270
Cursuscode 190S013
Inschrijven

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam, de data en de cursuscode.

Schrijf je in voor: Engagement van vrijwilligers aanwakkeren

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring