Terug naar het overzicht

Creatieve sessies begeleiden

Wat is het

Creativiteit is een krachtige energiebron, het is de vaardigheid om iets nieuws te bedenken. En het goede nieuws is: elk van ons heeft creatief potentieel.

Tijdens deze introductiecursus word je ondergedompeld in een creatief bad. Je verkent en vergroot jouw creatief potentieel en leert om creativiteit succesvol in te zetten als methode om tot doelgerichte verandering en innovatie in jouw organisatie of bedrijf te komen. Door een beter inzicht in creatieve processen kan je vlot inspelen op actuele uitdagingen.

Tijdens deze dag komen volgende zaken aan bod:

  • Creativiteit en creatief denken
  • Basishoudingen en basisvaardigheden
  • Opzet en aanpak van een creatieve sessie
  • Kennismaking met enkele creatieve methodieken

Wat kan je verwachten

Tijdens deze vorming krijg je veel inspirerende voorbeelden en tips & tricks. Maar je leert via praktijkoefeningen ook verschillende creatieve methodieken kennen en toepassen.

We staan stil stil bij het procesverloop en de aanpak van een creatieve sessie. Een creatieve sessie start met de juiste vraag, dan komen de ideeën, waarna we de meest innovatieve ervan selecteren om ze vervolgens verder uit te diepen. Een plan van aanpak zorgt er ten slotte voor dat de ideeën achteraf niet in de kast belanden, maar voor echte verandering zorgen.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datum: Maandag 17 april 2023
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Kwadraet
Koningin Maria Hendrikaplein 64a
9000 Gent
Google Maps

Begeleider Peter D'Herde
Prijs € 170
Cursuscode 23OS018
Inschrijven

Neem je deel vanuit jouw organisatie: 170,00 euro
Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 120,00 euro

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld jouw naam en de data.

Schrijf je in voor: Creatieve sessies begeleiden