Terug naar het overzicht

Buitenwerken met groepen

Wat gebeurt er als je de buitenruimte niet zomaar gebruikt als een lokaal, maar haar echt deel laat worden van jouw activiteit? 

Buiten is ademruimte. Je staat er met beide voeten op de grond te midden van een overvloed aan symbolen en metaforen. Er is troost en hoop, spel en ritueel. En altijd wel iets onverwachts. 

Maar hoe krijg je mensen zover? Hoe hou je de focus zonder bord of beamer? Hoe zorg je voor een veilig kader buiten de muren? Hoe help je mensen te vertragen, te verstillen? Welke spelregels hanteer je zodat niet alleen elk mens maar ook de plek gezien en gerespecteerd wordt?

Buiten werken vraagt om eenvoud in je opbouw en instructies, het vraagt een belichaamde begeleidershouding, creatief inspelen op de elementen. Maar het nodigt de deelnemers ook uit om te leren met hoofd en hart, handen en voeten. En dat in verbinding met elkaar en met de natuur, helemaal!

Aan het eind van deze opleiding heb je veel goesting om te begeleiden, een aantal handvaten en minstens een concreet idee voor een buitenactiviteit met jouw groep of team.

Praktische informatie

Iets onduidelijk of wil je graag meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen
Datum: Dinsdag 15 juni 2021
Cursusuren Van 9u30 tot 16u30
Locatie

Vrijbroekpark Mechelen - Een plek met oude bomen, veel rozen en wilde hoekjes. Op 15 minuten wandelen vanuit het station. We spreken af aan het Bezoekerscentrum. Zorg voor pick-nick en aangepaste kledij. 

Begeleider Adinda Taelman
Prijs € 110
Cursuscode 21OS023
Inschrijven

Neem je deel vanuit jouw organisatie: 110,00 euro
Neem je deel als particulier, vrijwilliger of student: 80,00 euro 

Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld de code, jouw naam en de datum.

Schrijf je in voor: Buitenwerken met groepen

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring