Vrijwilligers activeren met inzet van werkvormen

Met inzet van actieve werkvormen zorg je ervoor dat élke vrijwilliger participeert.
 
Elke vrijwilliger heeft een eigen manier van denken, werken, leren. Sommige vrijwilligers nemen graag het woord en laten zich op die manier makkelijk gelden. Andere vrijwilligers wachten even af en laten zich liever op een andere manier zien.
 
Door actieve werkvormen te gebruiken zorg je ervoor dat iedereen op een meer evenwichtige manier participeert. En dat is de bedoeling van een vrijwilligersorganisatie.
 
Er zijn 1001 mogelijke werkvormen te bedenken. De rode draad in deze vorming is de context: een vrijwilligerscontext. De deelnemers kiezen zelf welke werkvormen ze willen proeven, bijvoorbeeld werkvormen om:
 
- te vergaderen met vrijwilligers
- vorming te geven aan vrijwilligers
- het contact tussen vrijwilligers te versterken en echte verbinding te creëren
- vrijwilligers te binden aan je organisatie
- inspraak en participatie van vrijwilligers te organiseren
- een activiteit te evalueren met vrijwilligers
- een vrijwilligersgroep te begeleiden
- intervisie met vrijwilligers te begeleiden
 
Deze 2-daagse vorming is een onderdompeling in een werkvormenbad. Je ervaart zelf wat de voorwaarden zijn om werkvormen te doen slagen. Je deelt jouw eigen werkvormen waar je zelf goeie ervaringen mee hebt. We staan ook stil bij mogelijke weerstand van vrijwilligers en hoe daar mee om te gaan.
 
Je gaat naar huis met een rugzak vol beproefde werkvormen.
 
 
Datum maandagen 3 en 10 december 2018
Cursusuren van 9u30 tot 16u30
Locatie Kwadraet, Koningin Maria Hendrikaplein 64a, 9000 Gent
Begeleider Line Windey

Info begeleider

Line Windey

Line is sociaal agoog en ontwikkelingsgericht coach. Ze specialiseerde zich de voorbije 12 jaar in vrijwilligerswerk. Als procesbegeleider en stafmedewerker van Kwadraet prikkelt ze mensen en groepen. Je kan bij haar terecht voor vorming op maat, lezingen, procesbegeleiding enz. 
Prijs Normaal tarief: 270 euro - Kortingtarief: 189 euro
Inschrijven Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld de code 18OS017 en jouw naam.

Terug naar overzicht