Regionale supervisie voor vrijwilligerscoaches

NIEUW! Regionale supervisie voor vrijwilligerscoaches regio Oost-Vlaanderen
 
Kwadraet start met een nieuw concept: een supervisiegroep voor vrijwilligerscoaches uit verschillende organisaties die werken in dezelfde regio.
 
Supervisie betekent een dag vol introspectie over jouw eigen werk als vrijwilligerscoach. Jouw collega deelnemers buigen zich over jouw casus en jij adviseert ook jouw collega deelnemers. De supervisor zorgt dat er zoveel mogelijk van elkaar wordt geleerd en inspireert met kaders en praktijkvoorbeelden.
 
Hoewel het aantal mensen dat zich vrijwillig inzet groot blijft, staat het vrijwilligerswerk vandaag voor een aantal uitdagingen. Het profiel van de vrijwilliger verandert. We voelen ons als vrijwilliger minder gebonden aan een organisatie en engageren ons voor specifieke taken, verbonden met onze eigen belangen en voor kortere duur. 
 
Ben jij vrijwilliger of beroepskracht in regio Oost-Vlaanderen en heb jij al enkele jaren ervaring in het coachen van vrijwilligers? Heb je het gevoel dat je al voldoende vorming hebt gevolgd, maar nu vooral ervaringen en inzichten wil delen én jouw eigen netwerk in jouw regio uitbreiden? Dan is deze supervisiegroep iets voor jou. Voor en door mensen die net als jij met hun voeten in de praktijk staan.
 
De supervisiegroep is een vaste groep vrijwilligerscoaches die 4 keer per jaar samenkomt. De onderwerpen van de bijeenkomsten worden door de deelnemers zelf bepaald. In de supervisie staat de praktijk centraal, niet de theorie. We vertrekken van jouw concrete vragen. Na elke bijeenkomst keer je huiswaarts met concrete inzichten en handvatten waar je de volgende dag mee aan de slag kan. Tegelijkertijd bouw je jouw netwerk uit van collega’s die actief zijn in dezelfde regio.
 
Ook in de andere regio’s plannen we binnenkort de opstart van een supervisiegroep. Heb jij interesse om deel te nemen maar werk jij buiten regio Oost-Vlaanderen? Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Datum 4 dagen in de periode oktober 2018 - juni 2019. De 1ste intervisie is gepland op 11 oktober 2018. De 3 andere data worden bepaald in samenspraak met de groep.
Cursusuren van 9u30 tot 16u30
Locatie De 1ste dag wordt georganiseerd bij Kwadraet, Koningin Maria Hendrikaplein 64a, 9000 Gent - De 3 andere dagen telkens bij één van de deelnemende organisaties, om nog meer van mekaar te kunnen leren.
Begeleider Line Windey

Info begeleider

Line Windey

Line is sociaal agoog en ontwikkelingsgericht coach. Ze specialiseerde zich de voorbije 12 jaar in vrijwilligerswerk. Als procesbegeleider en stafmedewerker van Kwadraet prikkelt ze mensen en groepen. Je kan bij haar terecht voor vorming op maat, lezingen, procesbegeleiding enz. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van supervisie.
Prijs Normaal tarief: 520 euro - Kortingtarief: 364 euro
Inschrijven Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld de code 18OS015 en jouw naam.

Terug naar overzicht