Samenwerking tussen vrijwilligers stimuleren

Door samen te werken met anderen kan een vrijwilliger veel leren. Ze hoeven niet het warm water uit te vinden. En als beroepskracht hoef jij niet alles te weten.
 
Samenwerking tussen vrijwilligers verloopt niet altijd vanzelf. Want vrijwilligers zijn er in alle soorten. Bijvoorbeeld zij die reeds vele jaren aan de slag zijn en zij die net gestart zijn. Of vrijwilligers die de kar trekken en vrijwilligers die volgen. Of vrijwilligers van verschillende generaties.
 
Na deze tweedaagse heb je antwoorden op vragen als:

- Hoe laat ik vrijwilligers de meerwaarde inzien van samenwerken met andere vrijwilligers?
- Hoe ondersteun ik vrijwilligers in het feedback geven aan elkaar, in waarderend communiceren?
- Hoe creëer ik een cultuur van samenwerking?
- Wat is het geheim van succesvolle samenwerkingen?
- Welke werkvormen en methoden kan ik inzetten om de samenwerking tussen vrijwilligers te organiseren?

In deze vorming werken we cocreatief. Jullie eigen ervaringen en leervragen staan centraal. We werken ervaringsgericht. Je ervaart aan den lijve wat er nodig is om  te kunnen samenwerken met anderen. Je traint je eigen vaarigheden om feedback te geven en waarderend te communiceren.
 
Datum dinsdag 19 en vrijdag 22 juni 2018
Cursusuren van 9u30 tot 16u30
Locatie Kwadraet, Koningin Maria Hendrikaplein 64a, 9000 Gent
Begeleider Line Windey

Info begeleider

Line Windey

Line is sociaal agoog en ontwikkelingsgericht coach. Ze specialiseerde zich de voorbije 12 jaar in vrijwilligerswerk. Als procesbegeleider en stafmedewerker van Kwadraet prikkelt ze mensen en groepen. Je kan bij haar terecht voor vorming op maat, lezingen, procesbegeleiding enz.

Prijs Normaal tarief: 270 euro - Kortingtarief: 189 euro
Inschrijven Schrijf bij voorkeur online in. Telefonisch kan ook via 09 382 75 71. Schrijf het bedrag over op rekeningnummer BE16 4252 0504 6174 met BIC KREDBEBB. Vermeld de code 18OS016 en jouw naam.

Terug naar overzicht